Jump to content
Planeta.Ge

tia კომბოსტოს და ჭარხლის ფხალი


Recommended Posts

1644947207_48928994_2130200277030310_7149453928730460160_n-crop-c0-5__0-5-450x301-70.jpg

ინგრედიენტები:

 

კომბოსტო - 1 კგ

ჭარხალი - 300 გ

ნიგოზი - 100-150 გ

ცხარე წიწაკა, წითელი - 1 ცალი

ნიორი - 3 კბილი

ქინძი - 1 კონა

ხახვი - 1 თავი

დაფქული ქინძი - 1/2 ჩ.კ

ხმელი სუნელი - 1 ჩ.კ

მარილი

ძმარი

ბროწეულის მარცვლები

 

მომზადების წესები:

მოხარშეთ ან ღუმელში შეწვით ჭარხალი (ფოლგაში გახვეული). კომბოსტო მსხვილად დაჭერით და მდუღარე წყალში მოწალეთ სანამ არ დარბილდება(როგორც ტოლმისთვის).

 

ცხარე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, მოხარშული და გაგრილებული კომბოსტო და ჭარხალი გაატარეთ ხორცსაკეპში. კომბოსტო ხელით კარგად გაწურეთ წინასწარ, გაატარეთ ცალკე და შემდეგ კიდევ გაწურეთ თუ საჭიროა, თორემ ფხალი მეტისმეტად წყლიანი გამოვა.

ხორცსაკეპში გაატარეთ ნიგოზიც, წვრილ ბადეში.

 

შემდეგ ყველაფერი ერთმანეთს შეურიეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მარილი, ხმელი სუნელი და ხმელი ქინძი. დაამატეთ კარგი ღვინის ძმარი გემოვნებით.

სუფრაზე მიიტანეთ მინიმუმ 2 საათის შემდეგ, როცა გემო კარგად გაუჯდება. შეგიძლიათ დაამატოთ ბროწეულის მარცვლებიც.

 

gemrielia.ge

 

tia.ge

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...