planeta.ge Posted December 19, 2021 დარეპორტება გაზიარება Posted December 19, 2021 ინგრედიენტები საფუარი - 1 სკშაქარი - 1 სკრძე - 250 მლკარაქი - 90 მლშაქარი - 70 გრკვერცხის გული - 3 ცალიმარილი - 1 ჩკფქვილი - 600 გრკვერცხის ცილა - 1 ცალითეთრი სეზამის მარცვლები - 1 ჩკშავი სეზამის მარცვლები - 1 ჩკ მომზადების წესები: შემთბარ რძეს დაამატეთ შაქარი, საფუარი და გააჩერეთ სანამ საფუარი გაქტიიურდება (10-15 წუთით) გააქტიურებულ საფუარს დაუმატეთ: გამდნარი კარაქი, შაქარი, კვერცხის გული, მარილი, ფქვილი. მიღებული ცომის მასას მთლიან ზედაპირზე წაუსვით ცოტა ზეთი. გადაიტანეთ ცომი ცხიმწასმულ ჯამში და გააჩერეთ დაახლოებით 1 საათით ( სანამ კარგად არ აფუვდება). გააკეთეთ ცომისგან 15 პატარა ბურთულა და მოათავსეთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე. გამოსაცხობ ფორმაშიც გააჩერეთ (დაახლოებით 1 საათით) რომ აფუვდეს და მისი მასა გაორმაგდეს. ბოლოს თავზე წაუსვით კვერცხის ცილა და მოაყრეთ სეზამის მარცვლები. გამოაცხვეთ - 180°C, ზედაპირი უნდა გახდეს ოქროსფერი შეფერილობის. tia.ge Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Recommended Posts