ნორმაში ორგანიზმს გააჩნიათ თავისუფალ რადიკალებთან ბრძოლის ეფექტური საშუალება – ფერმენტული სისტემები: სუპეროქსიდდისმუტაზა , კატალაზა, გლუტატიონპეროქსიდაზა, და ბუნებრივი ანტიოქსიდანტები – თავისუფალი რადიკალების ჩამჭერები: α-ტოკოფეროლი, ასკორბინის მჟავა , β- კაროტინი, სელენიუმი და სხვ. უნდა მივიღოთ მწვანე ჩაი, რომელიც შეიცავს პოლიფენოლებს-თავისუფალი რადიკალების „ბუნებრივ მკვლელებს“, მშრალი წითელი ღვინო, რაციონში მეტი ხილი და ბოსტნეული asesino_141 ვორნი?