Jump to content
Planeta.Ge

ჭარხლის წვენი არტერიულ წნევას ამცირებს


Recommended Posts

კვლევებმა, რომელიც რიდინგოს უნივერსიტის სპეციალისტებმა ჩაატარეს, აჩვენა, რომ ჭარხლის წვენის თუნდაც მცირე დოზით მიღება ამცირებს არტერიულ წნევას. იგივე ეფექტი აქვს პურს, რომელსაც დამატებული აქვს თეთრი ან წითელი ჭარხალი.

 

წინა კვლევებმა აჩვენა, რომ 500 მილილიტრი ჭარხლის წვენი არტერიულ წნევას დაბლა სწევს 24 საათის განმავლობაში.

 

მეცნიერები შეეცადნენ განესაზღრათ, თუ როგორია დოზა დამოკიდებული ეფექტზე. ამისთვის შეამოწმეს 100, 250 და 500 გრ. წვენის მოქმედება. აღმოჩნდა, რომ 100 გრ. ჭარხლის მიღებას მივყავართ არტერიული წნევის შემცირებამდე, როგორც მოკლვედაიან ისე გრძელვადინ პერიოდში. პური, რომელიც გამდიდრებულია იმავე რაოდენობის თეთრი და წითელი ჭარხლის წვენით, დაბლა სწევს არტერიულ წნევას იმავე დროის ფარგლებში.

 

სასმელს ანტიჰიპერტეზული ეფექტი ჭარხალში ნიტრატის რაოდენობით აიხსნება, რომელიც ორგანიზმში მოხვედრისას გარდაიქმენბა აზოტის ოქსიდად, ეს ნივთიერება კი აძლიერებს სისხლის ნაკადს და ხელს უწყობს დაბალი წნევის შენარჩუნებას.

 

http://image.geotorrents.com/images/57513904506148363812.jpeg

 

წყარო: GHN

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

შეუერთდი განხილვას

თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...