Jump to content
Planeta.Ge

წითელი ხორცი ნაადრევი სიკვდილის ერთ-ერთი მიზეზია


Recommended Posts

ჰარვარდის მედიცინის სკოლის (აშშ) მკვლევარები ნაადრევი სიკვდილის ყოველი ათი შემთხვევიდან ერთის მიზეზად წითელი ხორცის ჭარბ მოხმარებას მიიჩნევენ.

 

მათ გამოითვალეს, რომ დამუშავებული ხორცის - ბეკონი,სოსისი ან ძეხვის - თუნდაც სულ მცირე რაოდენობით მოხმარება ადრეული გარდაცვალების რისკს 20%-ით ზრდის. მათ მოსაზრებას ეთანხმებიან შვედეთის კაროლინის უნივერსიტეტის მეცნიერები, რომელთაც გამოარკვიეს, რომ თუნდაც ერთი სოსისი მავნეა ჯანმრთელობისთვის.

 

წითელი ხორცის გადაჭარბებული რაოდენობით მიღება ადრეული სიკვდილის რისკს 12 %-ით ზრდის. მისი მოხმარება დღეში 42 გრ-მდე უნდა შემცირდეს. მეცნიერების აზრით, მსგავსი ცვლილებით რაციონში შეიძლება თავიდან ავიცილოთ ათი ადრეული სიკვდილიდან ერთი - მამაკაცებში, ხოლო 13-იდან ერთი - ქალებში.

 

მეცნიერები ამტკიცებენ,რომ ორგანიზმისთვის გაცილებით სასარგებლოა თევზისა და ფრინველის კერძი.

 

წყარო: GHN

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • შექმენი...