planetanews Posted November 24, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted November 24, 2010 ყავის მოყვარულთათვის რომელსაც მარტო მისი გემო და სურნელი მოსწონს შეიძლება არც კი იცოდეს მისი კარგი თვისებების შესახებ ამიტომაც სრულიადში მექნება საუბარი ყავის ავკარგ თვისებებზე ..მას შეიძლება ვუწოდოთ წამალიც, სტიმულატორიც და ანტიდეპრესანტიც კი…გასაკვირია, თუმცა ფაქტია , რომ ყავა არც ისე ცუდათ ერწყმის ალკოჰოლს. ანუ იმ აზრით რომ ალკოჰოლურისასმელის მოყვარული რომელიც რეგულარულად სვავს ყავას ნაკლები შანსია იმისა , რომ აიკიდოს ღვიძლის ცეროზი.რა თქმა უნადა იმისათვის , რომ არ დაავადდე უმჯობესია მიატოვო სმაა, თუმცა მეცნიერებასთან არ დაობენ..კოფეინი ამცირებს კანქვეშა კიბოთი დაავადების ალბათობას. ტანის ლოსიონი რომელიც შეიცავს ყავის კაკლებისა დამწვანე ჩაის ინგრედიენტებს ალოკალირებს ავთვისებიანი კიბოთი დავაადებას..გაიღიმეთ, როცა დილით სვავთ ფინჯან ყავას. მეცნიერებმა დაადგინეს რომ დღეში1-2 ფინჯანი ყავა ამაღლებს ხასიათს და საერთო თვითგრძნობას. ეს კი დამსახურება ნივთიერება -დოპამინისა რომელიც პასუხისმგებელია კოფეინური სასმელების მიჩვევისა…თუმცა ნუ “შეერთობით ” ... View ucnauri.com Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Recommended Posts
შეუერთდი განხილვას
თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.