amanita cesarea Posted July 8, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 8, 2010 შემოდგომა ახლოვდება. ვისაც უყვარს უთოფო ნადირობა ალბათ დაინტერესდება ამ თემით. სოკო ბევრს გამორჩეულად უყვარს მაგრამ მათ შორის არიან ის ადამიანებიც ვისაც ეშინიათ.( მიზეზი გასაგებია, მოწამლვა)ისინი გამოსავალს ხელოვნურად მოყვანილი სოკოს ყიდვაში ნახულობენ მაგრამ ბევრი დამეთანხმება იმაში თუ რა განსხვავებაა ბუნებაში მოკრეფილ თუნდაც იმ ჯიშის სოკოთა შორის რომელიც ხელოვნურად მოყავთ.(ლაპარაკი აღარ მაქვს სხვა სოკოებზე) სოკოთი მოწამლვა მხოლოდ ერთ შემთხვევაშია შესაძლებელი, თუ შხამიან სოკოს მიირთმევთ.( სხვა შემთხვევა როგორიცაა ბოტულიზმი ან ძველი საკვებით მოწამლვა, იგივე წარმატებით შეიძლება მოიწამლოთ ბადრიჯნით წიწაკით და სხვა ისეთი დაკონსერვებული ბოსტნეულით რომელიც მიწასთან ახლოს იმყოფებოდა,( ისიც იმ შემთხვევაში თუ კარგად არ გარეცხეთ )საქართველოში მიკოტოქსიკოლოგია ცუდათ არის განვითარებული.ამ თემის წამოჭრა ჩემი აზრით დააინტერესებს მათ ვისაც ნამდვილი სოკოს გემო იციან. თემების დიფერენციაცია შესაძლებელია. გაუზიარეთ ერთმანეთს გამოცდილება. შევეკითხოთ ერთმანეთს ის რაც არ ვიცით და გვაინტერესებს.(არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად) ვისწავლოთ ერთმანეთისგან სოკოს ცნობა და დავიზღვიოთ თავი მოწამლვისაგან. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
gendolf Posted July 8, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 8, 2010 კარგი და საინტერესო თემაა აბა რა ჯობია ბუნებაში გასვლას და სოკოს შეგროვებასსამწუხაროდ მხოლოდ ქამა სოკოსი ანუ შამპინიონის ცნობა ვიცი http://i059.radikal.ru/0907/af/48151d3ebc4b.jpg არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად როგორც ვიცი ხარშვის დროს ხახვი უნდა ჩააგდო და თუ გამწვანდა შხამიანია Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
amanita cesarea Posted July 9, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 9, 2010 (edited) კარგი და საინტერესო თემაა აბა რა ჯობია ბუნებაში გასვლას და სოკოს შეგროვებასსამწუხაროდ მხოლოდ ქამა სოკოსი ანუ შამპინიონის ცნობა ვიცი http://i059.radikal.ru/0907/af/48151d3ebc4b.jpg როგორც ვიცი ხარშვის დროს ხახვი უნდა ჩააგდო და თუ გამწვანდა შხამიანიამე დარწმუნებით შემიძლია ვთქვა რომ ეგ ტყუილია. ეგ არის პეპსინზე რეაქცია და არა რომელიმე შხამზე. არიან შხამიანი სოკოები რომლებსაც ეგ ფწრმენტი ნაკლები აქვს. მე იმ ფრაზას კიდევ გავიმეორებ. არ არსებობს რაიმე საერთო ხერხი შხამიანი სოკოს გამოსავლენად. ერთადერთი ხერხია მისი ზუსტად ცნობა. ამას ჩვენს დისკუსიებში ვისწავლით და შემდეგ პრაქტიკაში განვახორციელებთ. ეხლა კი გთავაზობთ ერთ მეტად ლამაზ და ზადმიწევნით გემრიელ სოკოს. macrolepiota prossera ანუ წერეწო. ამ სოკოს ევროპაში ყველაზე მეტად ენდობიან. Edited July 9, 2010 by amanita cesarea Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
amanita cesarea Posted July 9, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 9, 2010 http://ciuperci.org/pics/014-Macrolepiota-Procera.JPG http://bartcentral.dommel.be/Fungi/Macrolepiota%20Procera.jpg http://www.floralimages.co.uk/images/macrolepiota_rhacodes_11e3.jpg წერეწო რუსულად гриб зоитик Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Anima Libera Posted July 28, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 28, 2010 amanita cesareaკარგი და უმჯობესი იქნებოდა ყოველ საკვებად ვარგის სოკოსთან ერთად მისი მსგავსი შხამიანი სოკოების სურათების განხილვა, რომ სხვაობა დავამუღამოთ. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 29, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 29, 2010 ეხლახანს წავიკითხე, რომ თუ არ ვცდები ფინეთში გაყიდვაში იყო რეცეპტების წიგნი სადაც ჩეცდომა იყო თარგმნისას გაპარული და რეცეპტში შხამიანი სოკო იყო მითითებული. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
prologic Posted October 2, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 2, 2010 ძალიან მაინტერესებს ეს თემა, განსაკუთრებით მიქლიო და დათვა სოკო. საქართველოს რომელ კუთხეშია გავრცელებული და წლის რა პერიოდში შეიძება მათი შეგროვება?? წინასწარ მადლობა Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Anima Libera Posted October 2, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 2, 2010 არის აქ ვინმე სოკოლოგი? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted October 20, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 20, 2010 სოკოზე ბოლო პერიოდში ძალიან ბევრი სტატია მომხვდა ხელში, ასევე გადმოცემები.ძალიან გასაოცარი ორგანიზმია.სოკო არც ფლორას და არც ფაუნას მიეკუთვნება, არამედ ბუნების "მესამე" ნაწილია პარაზიტ სოკოზე პატარა სტატია http://samyaro.org/nature/soko.html Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
FRIDRIX Posted October 20, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 20, 2010 სანადიროთ როცა ვარ ხოლმე ღვინოში შემწვარ ირემას და ქამას ვჭამ ხოლმე ვგიჟდებიქინძი პიმპილი ნიორი მარილი ხახვი შეიძლება ტომატიც მოასხა წოტა Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted October 20, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 20, 2010 სოკოს იმ ნაწილს რასაც საკვებად გამოვიყენებთ, არის მისი სასქესო ორგანო Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
gendolf Posted October 22, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 22, 2010 სოკოს იმ ნაწილს რასაც საკვებად გამოვიყენებთ, არის მისი სასქესო ორგანო დიდი სასქესო ორგანო ქონია ტანთან შედარებით :D Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted October 24, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted October 24, 2010 დიდი სასქესო ორგანო ქონია ტანთან შედარებით :D პირიქით უბრალოდ ეგ ორგანო მხოლოდ ზედაპირზე ამოდის, რათა სპორები მაქსიმალურად გაფანტოს. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Recommended Posts
შეუერთდი განხილვას
თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.