Jump to content
Planeta.Ge

Recommended Posts

დღეს მოვამზადეთ, შესანიშნავი გამოვიდა :)

 

ორიენტალური სუპი

 

100გ ოსპის

http://www.haus-der-naturprodukte.de/WebRoot/Store12/Shops/15506984/4A38/B4E4/7890/8A72/93C3/C0A8/28BA/A7F9/Linsen.jpg

3 თავი ხახვი

2 სუფრის კოვზი ცხიმი(ზეთი ან კარაქი)

2 "-" "-" ფქვილი

2 "-" "-" ლიმნის წვენი

1 ლიტრი ბულიონი(ქათმის)

300გ იოგურტი(მაწონი)

ცოტაოდენი პიტნა

დაფქვილი წითელი წიწაკა

200 გ ფარში(საქონლის)

ძირა

მარილი

შავი პილპილი

3

 

მ,ომზადება

2 თ. ხახვი წვრილად დაჭერი და ცხიმში მოთუშე(გამჭვირვალე რომ გახდეს ისე), ქფილი და დაფქვილი წითელი წიწაკასთა დაამატე და ცოტახანი ისევ შუშე.შემდეგ ბულიონი დააცხით და ოსპი ჩაქარეთ დაახლოებით 15 წუში ხარშეთ(დრო ოსპზეა დამოკიდებული, ანუ ძალიან არ უნდა დაიშალოს . იოგური და ლიმნის წვებნი კარგად აურიე ჯერ ერთმანეთში და შემდეგ წვნიანში(შერევისას გადმოდგით ცეცხლიდან).მიიყვანეთ წამოდუღებამდე და შეაკაზმეთ მარილით და პილპილით(არ ადუღოთ!)

 

ფარშში აურიეთ წვრილად დაჭრილი (მოუთუშავი)ხახვი, ძირა და მარილი. დაამზადეთ პატარა ბურთულები და ნელ ცეცხლზე სუპში ხარშეთ(ისე რომ არ იდუღოს).

წვრილად დაჭრილი პიტნა შეგიძლიათ პირპირ თეფშზე ან სუპში შეურიოთ

 

http://img.chefkoch.de/ck.de/rezepte/123/123181/138023-bigfix-rote-linsensuppe-mit-cumin-hackbaellchen.jpg

 

რეცპეტი საშინლადა არის დაწერილი, მაგრამ ეხლა ძალიან "დარეტიანებული" ვარ :D

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

რაღაც ვერ ჩაჯდა ცნობიერებაში :givi: ალბათ არასდროს ცხოვრებაში ამ სუპს არ გავაკეთებ.
ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

რაღაც ვერ ჩაჯდა ცნობიერებაში :givi: ალბათ არასდროს ცხოვრებაში ამ სუპს არ გავაკეთებ.

არადა ძალიან მაგარი სუპია, მეც მასე მეგონა :D

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

ძალიან ბევრი ჩალიჩი უნდა თორემ ვცდიდი :D

 

იქ ქათმის ბულიონიო, იქ გუფთებიო... მერე ძირა როგორაა ესპანურად და ოსპი კიდევ :D

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ოსპი კიდევ :D

Lens

 

მერე ძირა როგორაა ესპანურად

Cuminum cyminum

 

ძალიან ბევრი ჩალიჩი უნდა თორემ ვცდიდი

დიდი არაფერი, ყველაზე "რთული" პროცესია ხავის დაჭრა და გუთების დამზადება :D

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

  • 3 weeks later...

ფრანგული ხახვის სუპი გაგიგიათ ვინმეს?

კი გამიგია, მაგრამ არ გამისინჯავს :)

რეცეპტს ეძებ?

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

კი გამიგია, მაგრამ არ გამისინჯავს :)

რეცეპტს ეძებ?

 

სასწაულია რაღაც. რომ შეხედო კისელს ჰგავს, მაგრამ ფანტასტიური გემო აქვს. მე ლიჩნად ასეთი სუპი ცხოვრებაში არ გამისინჯავს.

 

რეცეპტს კი ვეძებ, მაგრამ გაიოლებულს. ნეტში ძალიან რთული რაღაცეები წერია. იმდენი ინგრედიენტი უწერიათ, მარტო ჩამონათვალია ერთი გვერდი.

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

http://cdn.chefkoch.de/ck.de/rezepte/11/11389/86747-big-franzoesische-zwiebelsuppe.jpg

 

50 გ კარაქი

1 სუფრის კოვზი ზეთი

450 გ ხახვი

50 ml თეთრი ღვინო

1 ლიტრი ბულიონი(საქონლის)

1 კბილი ნიორი

 

მარილი, პილპილი,მუსკატი, პარმეზანი(ყველი, იტალიური), და ტოსტი(თეთრი პური)

 

მომზადება:

კარაქი და ზეთი წამოათბე და მასში მოსუსე ხახვი(ოქროსფრად). ბულიონი დაასხი და 15 წუთი ადუღე. შემდეგ მოგვიანებით მუსკატით შეკაზმე.

 

პური დაჭერი და გააფისხე(ორცხობილასავით), წაუსვი ნიორი.

სუპი მიირთვი ამ პურით და ყველითო

ასე წერია ერთ ჩემს საყვარელ რეცეპტების გვერდზე, შეგიძლია სცადო :)

http://www.chefkoch.de/rezepte/113891047886656/Franzoesische-Zwiebelsuppe.html

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

მომავალ კვირას გასპაჩო უნდა გავაკეთო, ძალიან მიყვარს ეგ წვნიანი.

 

 

გასპაჩო (ესპ. gazpacho) — ესპანური კერძი, ცივი წვნიანი პამიდვრებისგან. დამატებითი ინგრედიენტებია - წყალი, პური, ზეითუნის ზეთი, ნიორი, შავი პილპილი და მარილი. ასევე ემატება წვრილად დაჭრილი კიტრი, წიწაკა, ხახვი, ცოტაოდენი ძმარი და სანელებლები. კერძი წარმოშობით ანდალუზიიდან არის და ტიპიური ხმელთაშუაზღვისპირა დიეტის ნაწილია. არსებობს ასევე ლამანჩის გასპაჩო, რომელსაც არავითარი კავშირი არ აქვს ანდალუზიურთან. ეს წვნიანი ნანადირევი ფრინველით კეთდება.

წყარო ქართული ვიკი

 

ისე მე გასპაჩოს სულ სხვა რეცეპტით ვაკეთებ(ვეგეტარიულს, უფრო სწორედ ვეგანურს), მაგრამ პრინციპი ერთია

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ჩანახის რეცეპტი ხომ არა აქვს ვინმეს - ლაითი ვარიანტის, სახლში უცბად რომ გავაკეთო
ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

  • 2 weeks later...

შაბათ-კვირას ვცდი აბა, პრობნის.

გამოვიდა რამე?

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

 

ეს ძირა რა არის? სურათები რაც ვნახე კამას გავს რაღაცით...ადვილი საშოვნია?

 

Grig

 

2 კვირის დაგვიანებით გიპასუხებ (ამ წუთას ვნახე ეს თემა):

 

ცხვრის დუმა დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ. ამ ქონში ცალ-ცალკე შევწვათ მთელ-მთელი ბადრიჯანი, ოთხად სიგრძეზე გაჭრილი კართოფილები, მთელ-მთელი მწიფე პამიდორი.

მოშუშული დუმის ნარჩენებში ავურიოთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ქინძი, ოხრახუში, ნიახური, რეჰანი, წიწაკა,დანაყილი ქინძის თესლი. ეს გუსართი ფრთხილად ჩავდოთ ბადრიჯანში და პამიდორში, ისე რომ არ დაირღვეს მთლიანობა. ცალკე შევწვათ წვრილად დაჭრილი ხორცი, ჩავალაგოთ ქვაბში თანმიმდევრობით, ფენაფენა, ჯერ ბადრიჯანი, შემდეგ ხორცი, დაჭრილი ხახვი, კართოფილი, პამიდორი, ხორცი, ბადრიჯანი, კართოფილი, ხორცი, ზევიდან პამიდორი. დავასხათ გულსართისა და ცხიმის ნარჩენები და 10-15 წუთი ვშუშოთ. მარილს ყველაფერს ცალ-ცალკე ვაყრით შეწვის დროს.

 

საჭირო მასალა:

 

» ცხვრის ხორცი _ 1 კილო

» ხავი _ 5 თავი

» ნიორი _ 1 თავი

» დუმა _ 200 გრამი

» ბადრიჯანი _ 1 კილო

» პამიდორი _ 1 კილო

» კართოფილი _ 800 გრამი

» მწვანილი _ 3 ძირი

» წიწაკა _ გემოვნებით

» დანაყილი ქინძის თესლი _ გემოვნებით

» მარილი _ გემოვნებით

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ეს ძირა რა არის? სურათები რაც ვნახე კამას გავს რაღაცით...ადვილი საშოვნია?

კი საკმაოდ, მაგრამ ძირითადად დაფქვილ ფორმაში.

ხინკალისთვის მნიშვნელოვანი სანელებელია ბევრი რეცეპტის მიხედვით.

კი, კამას გავს და თუ არ ვცდები ერთი ოჯახის წარმომადგენლებიც არიან

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

შეუერთდი განხილვას

თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...