უცხო_პლანეტელი Posted June 13, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted June 13, 2010 დღეს მოვამზადეთ, შესანიშნავი გამოვიდა ორიენტალური სუპი 100გ ოსპის http://www.haus-der-naturprodukte.de/WebRoot/Store12/Shops/15506984/4A38/B4E4/7890/8A72/93C3/C0A8/28BA/A7F9/Linsen.jpg3 თავი ხახვი2 სუფრის კოვზი ცხიმი(ზეთი ან კარაქი)2 "-" "-" ფქვილი2 "-" "-" ლიმნის წვენი1 ლიტრი ბულიონი(ქათმის)300გ იოგურტი(მაწონი)ცოტაოდენი პიტნადაფქვილი წითელი წიწაკა200 გ ფარში(საქონლის)ძირამარილიშავი პილპილი3 მ,ომზადება2 თ. ხახვი წვრილად დაჭერი და ცხიმში მოთუშე(გამჭვირვალე რომ გახდეს ისე), ქფილი და დაფქვილი წითელი წიწაკასთა დაამატე და ცოტახანი ისევ შუშე.შემდეგ ბულიონი დააცხით და ოსპი ჩაქარეთ დაახლოებით 15 წუში ხარშეთ(დრო ოსპზეა დამოკიდებული, ანუ ძალიან არ უნდა დაიშალოს . იოგური და ლიმნის წვებნი კარგად აურიე ჯერ ერთმანეთში და შემდეგ წვნიანში(შერევისას გადმოდგით ცეცხლიდან).მიიყვანეთ წამოდუღებამდე და შეაკაზმეთ მარილით და პილპილით(არ ადუღოთ!) ფარშში აურიეთ წვრილად დაჭრილი (მოუთუშავი)ხახვი, ძირა და მარილი. დაამზადეთ პატარა ბურთულები და ნელ ცეცხლზე სუპში ხარშეთ(ისე რომ არ იდუღოს).წვრილად დაჭრილი პიტნა შეგიძლიათ პირპირ თეფშზე ან სუპში შეურიოთ http://img.chefkoch.de/ck.de/rezepte/123/123181/138023-bigfix-rote-linsensuppe-mit-cumin-hackbaellchen.jpg რეცპეტი საშინლადა არის დაწერილი, მაგრამ ეხლა ძალიან "დარეტიანებული" ვარ Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Anima Libera Posted June 13, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted June 13, 2010 რაღაც ვერ ჩაჯდა ცნობიერებაში ალბათ არასდროს ცხოვრებაში ამ სუპს არ გავაკეთებ. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted June 13, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted June 13, 2010 რაღაც ვერ ჩაჯდა ცნობიერებაში ალბათ არასდროს ცხოვრებაში ამ სუპს არ გავაკეთებ. არადა ძალიან მაგარი სუპია, მეც მასე მეგონა Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Anima Libera Posted June 13, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted June 13, 2010 უცხო_პლანეტელიძალიან ბევრი ჩალიჩი უნდა თორემ ვცდიდი იქ ქათმის ბულიონიო, იქ გუფთებიო... მერე ძირა როგორაა ესპანურად და ოსპი კიდევ Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted June 13, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted June 13, 2010 ოსპი კიდევ Lens მერე ძირა როგორაა ესპანურადCuminum cyminum ძალიან ბევრი ჩალიჩი უნდა თორემ ვცდიდი დიდი არაფერი, ყველაზე "რთული" პროცესია ხავის დაჭრა და გუთების დამზადება Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Grig Posted July 5, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 5, 2010 ფრანგული ხახვის სუპი გაგიგიათ ვინმეს? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 5, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 5, 2010 ფრანგული ხახვის სუპი გაგიგიათ ვინმეს? კი გამიგია, მაგრამ არ გამისინჯავს რეცეპტს ეძებ? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Grig Posted July 6, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 6, 2010 უცხო_პლანეტელიკი გამიგია, მაგრამ არ გამისინჯავს რეცეპტს ეძებ? სასწაულია რაღაც. რომ შეხედო კისელს ჰგავს, მაგრამ ფანტასტიური გემო აქვს. მე ლიჩნად ასეთი სუპი ცხოვრებაში არ გამისინჯავს. რეცეპტს კი ვეძებ, მაგრამ გაიოლებულს. ნეტში ძალიან რთული რაღაცეები წერია. იმდენი ინგრედიენტი უწერიათ, მარტო ჩამონათვალია ერთი გვერდი. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 6, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 6, 2010 http://cdn.chefkoch.de/ck.de/rezepte/11/11389/86747-big-franzoesische-zwiebelsuppe.jpg 50 გ კარაქი1 სუფრის კოვზი ზეთი450 გ ხახვი50 ml თეთრი ღვინო1 ლიტრი ბულიონი(საქონლის)1 კბილი ნიორი მარილი, პილპილი,მუსკატი, პარმეზანი(ყველი, იტალიური), და ტოსტი(თეთრი პური) მომზადება:კარაქი და ზეთი წამოათბე და მასში მოსუსე ხახვი(ოქროსფრად). ბულიონი დაასხი და 15 წუთი ადუღე. შემდეგ მოგვიანებით მუსკატით შეკაზმე. პური დაჭერი და გააფისხე(ორცხობილასავით), წაუსვი ნიორი.სუპი მიირთვი ამ პურით და ყველითოასე წერია ერთ ჩემს საყვარელ რეცეპტების გვერდზე, შეგიძლია სცადო http://www.chefkoch.de/rezepte/113891047886656/Franzoesische-Zwiebelsuppe.html Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 6, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 6, 2010 მომავალ კვირას გასპაჩო უნდა გავაკეთო, ძალიან მიყვარს ეგ წვნიანი. გასპაჩო (ესპ. gazpacho) — ესპანური კერძი, ცივი წვნიანი პამიდვრებისგან. დამატებითი ინგრედიენტებია - წყალი, პური, ზეითუნის ზეთი, ნიორი, შავი პილპილი და მარილი. ასევე ემატება წვრილად დაჭრილი კიტრი, წიწაკა, ხახვი, ცოტაოდენი ძმარი და სანელებლები. კერძი წარმოშობით ანდალუზიიდან არის და ტიპიური ხმელთაშუაზღვისპირა დიეტის ნაწილია. არსებობს ასევე ლამანჩის გასპაჩო, რომელსაც არავითარი კავშირი არ აქვს ანდალუზიურთან. ეს წვნიანი ნანადირევი ფრინველით კეთდება.წყარო ქართული ვიკი ისე მე გასპაჩოს სულ სხვა რეცეპტით ვაკეთებ(ვეგეტარიულს, უფრო სწორედ ვეგანურს), მაგრამ პრინციპი ერთია Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Grig Posted July 6, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 6, 2010 უცხო_პლანეტელი შაბათ-კვირას ვცდი აბა, პრობნის. Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Grig Posted July 14, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 14, 2010 ჩანახის რეცეპტი ხომ არა აქვს ვინმეს - ლაითი ვარიანტის, სახლში უცბად რომ გავაკეთო Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 26, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 26, 2010 შაბათ-კვირას ვცდი აბა, პრობნის. გამოვიდა რამე? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
analgin Posted July 29, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted July 29, 2010 უცხო_პლანეტელი ეს ძირა რა არის? სურათები რაც ვნახე კამას გავს რაღაცით...ადვილი საშოვნია? Grig 2 კვირის დაგვიანებით გიპასუხებ (ამ წუთას ვნახე ეს თემა): ცხვრის დუმა დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ. ამ ქონში ცალ-ცალკე შევწვათ მთელ-მთელი ბადრიჯანი, ოთხად სიგრძეზე გაჭრილი კართოფილები, მთელ-მთელი მწიფე პამიდორი.მოშუშული დუმის ნარჩენებში ავურიოთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ქინძი, ოხრახუში, ნიახური, რეჰანი, წიწაკა,დანაყილი ქინძის თესლი. ეს გუსართი ფრთხილად ჩავდოთ ბადრიჯანში და პამიდორში, ისე რომ არ დაირღვეს მთლიანობა. ცალკე შევწვათ წვრილად დაჭრილი ხორცი, ჩავალაგოთ ქვაბში თანმიმდევრობით, ფენაფენა, ჯერ ბადრიჯანი, შემდეგ ხორცი, დაჭრილი ხახვი, კართოფილი, პამიდორი, ხორცი, ბადრიჯანი, კართოფილი, ხორცი, ზევიდან პამიდორი. დავასხათ გულსართისა და ცხიმის ნარჩენები და 10-15 წუთი ვშუშოთ. მარილს ყველაფერს ცალ-ცალკე ვაყრით შეწვის დროს. საჭირო მასალა: » ცხვრის ხორცი _ 1 კილო» ხავი _ 5 თავი» ნიორი _ 1 თავი» დუმა _ 200 გრამი» ბადრიჯანი _ 1 კილო» პამიდორი _ 1 კილო» კართოფილი _ 800 გრამი» მწვანილი _ 3 ძირი» წიწაკა _ გემოვნებით» დანაყილი ქინძის თესლი _ გემოვნებით» მარილი _ გემოვნებით Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
უცხო_პლანეტელი Posted July 29, 2010 Author დარეპორტება გაზიარება Posted July 29, 2010 ეს ძირა რა არის? სურათები რაც ვნახე კამას გავს რაღაცით...ადვილი საშოვნია?კი საკმაოდ, მაგრამ ძირითადად დაფქვილ ფორმაში.ხინკალისთვის მნიშვნელოვანი სანელებელია ბევრი რეცეპტის მიხედვით.კი, კამას გავს და თუ არ ვცდები ერთი ოჯახის წარმომადგენლებიც არიან Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Recommended Posts
შეუერთდი განხილვას
თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.