dariala Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 მე ვიცი ერთI ძალიან ძალიან ძველი რეცეპტი 5 ჩაის კოვზი კარტოფილის ფქვილი+5 ჩაის კოვზი ხორბლის ფქვილი+1 ჭიქა რძე+ნახევარი ქილა შესქელებული რძე ამ ყველაფერს დავდგამთ ცეცხლე და განუწყვეტლივ ვურევთ მანამ სანამ არ ადუღდება, როცა დუღილს დაიწყებს ცოტა ხანს კიდევ ვაცდით და მერე გადმოვდგამთ ცეცხლიდან, როცა შენელთბილდება ავთქვიფოთ წინასწარ დარბილებული 250 გრამი კარაქი და შემდეგ შევათქვიფოთ მომზადებული ფაფა ხო, ბოლოს დავუმატოთ ვანილი გუშინ ამ კრემით გავაკეთე ბანანის ნამცხვარი - თუ ვინმეს დააინტერესებს შმეიძლია რეცეპტი დავდო http://s002.radikal.ru/i198/1002/d0/38da94a62edc.jpg Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
T_A_T Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 ვაიმე მოვკლავ მე ამ გოგოს -გული წამივიდა ისე მომინდამიდიდ აწერე აბა რეცეპტები-მა რისთვისაა ეს განყოფილება Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dariala Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 (edited) ვაიმე მოვკლავ მე ამ გოგოს -გული წამივიდა ისე მომინდამიდიდ აწერე აბა რეცეპტები-მა რისთვისაა ეს განყოფილებასამწუხაროდ ამ ნამცხვრის ბუნდღაც კი აღარ არის დარჩენილი, თორემ დაგპატიჟებდი ნამდვილად რეცეპტი:6 კვერცხის გული და 2 ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ კარგად + 300 გრამი თბილი მაწონი სოდით, სოდა/ძმარი+ერთი ქილა შესქელებული რძე (მოუხარშავი)+ ერთი შეკვრა ვანილი+ 3 ჩ.ჭ. ფქვილი. მიღებული მასა გაყავით ორ ნაწილად . პირველი ნაწილი ჩაასხით ცხიწასმულ და ფქვილ მოყრილ ყალიბში და შედგით წინასწარ გახურებულ ქურაში. 10 წუთის მერე ცეცხლს დაუწიეთ და ისე გააგრძელეთ ცხობა. ასევე გამოაცხვეთ მეორე ნაწილიც. კრემი: 5 ჩ.კ. კარტოფილი ფქვილი+ 5 ჩაის კოვზი პურის ფქვილი+ 1,5 ჩ.ჭ. შაქრის ფხვნილი+1 ჭიქა რძე და ნახევარი ქილა შესქელებული რძე. მოადუღეთ ფაფა, როცა გაცივდება (ნელთბილი) შეურიეთ წინასწარ გათქვეფილ 250 გრამ კარაქს. პირველ ფენას წაუსვით კრემი, ზემოდან გადაუსვით დაბლენდერებული ბანანი. სადღაც 3-4 ბანანი სჭირდება. ისიც კრემივით გადაუსვით ზემოდან. დააფარეთ მეორე ფენა და ეხლა მასაც გადაუსვით კრემი, კრემითვე დაუფარეთ გვერდებით. ზემოდან დაადეთ მოხარშული ბეზე, რომელიც მზადდება შემდეგნაირად:5 კვერცხის ცილა და 1,5 ჭიქა შაქრისაგან გააკეთეთ მაგარი ბეზე, ისეთი რომ არ ვარდებოდეს ჯამიდან (ბეზეს გაკეთებასთან დაკავშირებით თU გექნებათ დამატებითი კითხვები მკითხეთ და გიპასუხებთ). აადუღეთ ქვაბში წყალი. დაადგით ზემოდან ბეზეიანი ჯამი და კიდევ 15-20 წუთი ურიეთ განუწყვეტლივ, სანამ ბეზე კარგად არ გამაგრდება და არ დაკარგავს სიპრიალეს. ასეთი ბეზეთი მორთეთ ნამცხვარი და ზემოდან მოაყარეთ ქოქოსის ფხვნილი. Edited February 12, 2010 by dariala Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
T_A_T Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 1 ჭიქა რძე და ნახევარი ქილა შესქელებული რძე. მოადუღეთ ფაფა, როცა გაცივდება (ნელთბილი) შეურიეთ წინასწარ გათქვეფილ 250 გრამ კარაქს.პირველად მესმის ეს ვარიანტი-უნდა გავაკეტო შედეგს დავდებ!--შესქელებული რძე უმი ხომ? თუ ყავისფერი -მოხარშული რომ იყიდება? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dariala Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 არაა, მოუხარშავი "სგუშონი" უნდა. კრემის ეგ ვარიანტი მასწავლა ჩემმა ბებომ. თავის ახალგაზრდობაში აკეთებდა ეგრე მაააშ? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
T_A_T Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 ანუ როგორც ვხვდები შაქრის მაგივრად შესქელებული რძეა...მარა ნახევარი ქილა ცოტა არაა? სიტკბოს მუღAმში? Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dariala Posted February 12, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted February 12, 2010 ვაიიიი, კიდევ კარგი ახსენე ეხლა შაქარიიიი, გაიხარე შენ დამავიწყდა კრემში 1,5 ჭიქა შაქარიც უნდა, არ დაგავიწყდეთ. შევასწორებ თU შესაძლებელი იქნება Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dariala Posted March 21, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted March 21, 2010 მაშ ასე ვაშლის ღვეზელი ცომი:1) 200 გრამი მარგარინი გავადნოთ და შევათქვიფოთ 1,5 ჭ. შაქარი2)დავუმატოთ 4 კვერცხი3) სოდა ძმრით4) 1 ჭიქა მაწონი5) ვანილი6) ლიმნის წვენი 1 ს.კ. ან ფორთოხლის კანი (წვრილად დაჭრილი)7) ფქვილი იმდენი, რომ გამოვიდეს ნაზი ცომი. ცოტა ხანს დავდგათ თბილ ადგილას. ამასობაში 10 ვაშლი გავთალოთ და დავჭრათ პატარა კუბიკებად. მოვშუშოთ ერთ ჭიქა შაქართან ერთად, მანამ სანამ ცოტათი გამჭვირვალე არ გახდება. ყალიბზე წავუსვათ ცხიმი, მოვაყაროთ ფქვილი, დავბერტყოთ, რათა ზედმეტი ფქვილი გადმოიყაროს. ცომის დიდი ნაწილი გადმოვიღოთ ზედ და ხელით გავიყვანოთ. შემდეგ გავანაწილოთ ზედ მომზადებული ვაშლის შაქრიანი პიურე, ზემოდან მოვრთოთ დარჩენილი ზომით. შემდეგ შევდგათ გაზქურაში საშუალო ცეცხლზე. სადღაც 20-30 წუთში ცხვება. გამოცხვა თU არა იმის გასაგებად, შეგიძლიათ ასანთის ღერი ჩაარჭოთ ბოლომდე, თU ღერს სისველე ამოყვა, ე.ი. არ არის გამომცხვარი ჯერ, თU არადა ე.ი. მზადაა. როცა გამოიღებთ ნამცხვარს ცხელს ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა. პ.ს. ზემოდან მოსართავ ცომს შეურით ფქვილი სიმაგრისათვის. ანუ თავად ნამცხვრის ცომი იმდენად ნაზია, რომ მოსართავად არ გამოგადგებათ, ამიტომ უნდა გადაზილოთ იმდენ ფქვილთან ერთად, რომ მიიღოთ ცოტა მაგარი ცომი. http://i076.radikal.ru/1003/4e/ac6b0a44fe7e.jpghttp://i027.radikal.ru/1003/1e/b622d5a48198.jpg Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
chuchundra Posted March 25, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted March 25, 2010 ჩემი პირველი პოსტი რომ კულინარიაში იყოს მგონი კარგია .... ისე პრინციპში მარტი ამ განყოფილებისთვის დავრეგისტრირდი ... ეხლა თავს ნებას მივცემ და ერთს ვიტყვი ყალიბზე წავუსვათ ცხიმი, მოვაყაროთ ფქვილი, დავბერტყოთ, რათა ზედმეტი ფქვილი გადმოიყაროს.აი აქ ფქვილის მაგივრად საფანელს გირჩევთ ... დამიჯერეთ ნამდვილად გეუბნებით ... ოღონდ არ მიწყინოთ ისე დამიჯერეთ Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dariala Posted April 9, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted April 9, 2010 chuchundra რატომ უნდა მეწყინოს ისე საფანელი ფქვილი არ არის? ეტყობა არასწორად ვიცით ან მე ან თქვენ შემისწორეთ ვინმემ?ხო ისა, დღე ხინკალთან ერთად კიდევ ეს გავაკეთე რეცეპტის წერა მეზარება და თუ ვინმეს დააინტერესებს მხოლოდ იმ შემთხევაში დავწერ.http://s48.radikal.ru/i122/1004/7f/8238ac452cd7.jpghttp://i021.radikal.ru/1004/30/e929dcfa4ec7.jpg Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
chuchundra Posted April 9, 2010 დარეპორტება გაზიარება Posted April 9, 2010 dariala სე საფანელი ფქვილი არ არის? ეტყობა არასწორად ვიცით ან მე ან თქვენ შემისწორეთ ვინმემ?საფანელი ქართული სიტყვაა და რუსულად панировочные сухари-ს ნიშნავს ..... ანუ აი ისაა რა კატლეტებს რომ ვავლებთ წესით და კანონით .... ჰოდა ეს ვიცი ზუსტად ... რეცეპტის წერა მეზარება და თუ ვინმეს დააინტერესებს მხოლოდ იმ შემთხევაში დავწერ.აუ მე მინდა რა ამის რეცეპტი ... ვაფანატებ ყავისფერ ნამცხვრებზე .... აუ და კიდე ის მინდა აი ტორტებს და ნამცხვრებს ჯელატინიან კრემიან ფენას რომ უდებენ შუაში და თუ იცით ვინმემ გამანათლეთ რა .... პლზ Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
tatka Posted January 10, 2011 დარეპორტება გაზიარება Posted January 10, 2011 Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
T_A_T Posted January 12, 2011 დარეპორტება გაზიარება Posted January 12, 2011 darialaმხეცი ხარ! Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
dredi Posted January 12, 2011 დარეპორტება გაზიარება Posted January 12, 2011 აი ამის რეცეპტი მინდაააააა : )არ გაქვსთ http://s009.radikal.ru/i307/1101/44/1943d23983d2.jpg Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
T_A_T Posted January 12, 2011 დარეპორტება გაზიარება Posted January 12, 2011 drediდამპალო Quote ლინკი სოციალურ ქსელებში გაზიარება More sharing options...
Recommended Posts
შეუერთდი განხილვას
თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.