Jump to content
Planeta.Ge

სანელებლები- რა? სად? რამდენი?


Recommended Posts

ძირა ძალიან უხდება ცილოვან და სახამებლით მდიდარ პროდუქტებს:

ხორცს, ლობიოს,სოიოს, ბრინჯს, კარტოფილს,მაკარონსაც:D

ცხელ ტაფაზე ზეთს რომ დაასხამ ზედ უნდა მიაშუშო ძირა და შავი პილპილი გემოვნებით. იქვე შეურიო ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარგად მოშუშო დაბალ ცეცხლზე. ეს იქნება ძალიან გემრიელი საკმაზი წინასწარ მოხარშული და გაწურული ფანტია ბრინჯისათვის, რომელსაც ფენა-ფენა მოაყრით.მარილთან შეზავებულს.

ასევე კირკაჟი ლობიოსათვის, მაგრამ იქ უკვე ალყად დაჭრილ და მდუღარე გადავლებულ ხახვს ვხმარობთ.

:D

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

რეჰანი. ძალიან მიყვარს. ზაფხულში გაახმეთ და შეინახეთ. კერძებისთვის და სალათებისთვისაც.

რეჰანის სალათს შემოგთავაზებთ. უგემრიელესს.:D

ბლომად რეჰანის ფოთლები (ზამთარში ხმელი დაფქვილი) დაჭერით წვრილად.

2-3 ც. მაგრად მოხარშული კვერცხი ჩახეხეთ წვრილ სახეხეზე.

250გრ. ხაჭო კარგად გაქენით, შეურიეთ 150გრ წვრილად გახეხეილი ყველი.

+1 თავი თეთრი ხახვი წვრილად დაჭრილი და საწურზე მდუღარე გადავლებული.

შეურიეთ რეჰანიც. აურიეთ წვრილი წკირებით 200გრ. მაიონეზში (კარგი ხარისხის)

სუფრაზე მიტანისას შუაგული გააფორმეთ შავი ზეთისხილით.

უგემრიელესია.

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ცხელ ტაფაზე ზეთს რომ დაასხამ ზედ უნდა მიაშუშო ძირა და შავი პილპილი გემოვნებით. იქვე შეურიო ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარგად მოშუშო დაბალ ცეცხლზე. ეს იქნება ძალიან გემრიელი საკმაზი წინასწარ მოხარშული და გაწურული ფანტია ბრინჯისათვის

დღეს დილას ეს წავიკითხე. მივყავდი თუ არა გავაკეთე--არ დამევასა: მოკლედ რტაფაზე რომ ხახვს და ნიორს აფხუკუნებ ხომ მაგარი პრიკოლნი სუნი აქვს, ხოდა ეს რომ დავაყარე-კვლიავი-სუნი სხვა მიმარტულებით წავიდა, არომარი დაკარგა, მოვასხი ბოსტნეულის რაგუს და მივიღე .............გუგუ:D

 

მოკლედ ეს კვლიავი ძირა არაა(?).........ან ხახვს არ უნდა შეურიო პოსლეზე დააყარო არა?

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

დღეს დილას ეს წავიკითხე. მივყავდი თუ არა გავაკეთე--არ დამევასა: მოკლედ რტაფაზე რომ ხახვს და ნიორს აფხუკუნებ ხომ მაგარი პრიკოლნი სუნი აქვს, ხოდა ეს რომ დავაყარე-კვლიავი-სუნი სხვა მიმარტულებით წავიდა, არომარი დაკარგა, მოვასხი ბოსტნეულის რაგუს და მივიღე .............გუგუ

ეტყობა მიაწვი:D

ან მაღალი ცეცხლი გქონდა. ხახვს სუნი არ უნდა აუვიდეს მძაფრი როცა დაბალზე და ნაზად შუშავ. პირიქით სასიამოვნო სურნელი აქვს ასეთნაირად მოშუშულ ხახვს. ან დიდხანს გააჩერე ძირა და პილპილი.

თანაც ეს რაგუს სოუსი სულაც არაა ბრინჯისაა.:(

ნიორი არ იშუშება საერთოდ.

ვწუხვარ რომ ჩემი გამოისობით გაგიფუჭდა საუზმე:S

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ეტყობა მიაწვი

ნწუ:D კარგი ხელი მაქვს-ეგეტები არ ვიცი:D

ვწუხვარ რომ ჩემი გამოისობით გაგიფუჭდა საუზმე:S

 

არ დაიდარდოოოოოო:D არ დაიდარდო! :kaila: არ გამფუჭებია-ჰარომატი არ მევასათქო:(

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

  • 1 month later...

ეს რაა? და რაში გამოიყენება?

როჟაზე მომეწონა და ვიყიდე-გამყიდველმა ბაძიანი ქვიაო(?)

http://s005.radikal.ru/i212/1003/fc/393a6a53b251.jpg

 

http://s61.radikal.ru/i172/1003/e4/0b142c676226.jpg

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

Guest ჭანო
და რაში ვდურტო და რა ფორმით???

ჩემთვის ეგ "უცხო" სანელებელია, არასდროს გამომიყენებია, მოგვიანებიტ რომ მოვიცლი გადავხედავ შესაბამის ლიტერატურაში :givi:

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

Guest ჭანო

T_A_T

მოკლედ ეგ არის "ჩინური" სანელებლები ანუ ჩინელები იყენებენ საკმაოდ ხშირად.

ისე კი ძირითადად სასმელების ანაც ტკბილეულში იყენებენ.

მოგვიანებუთ დავდებ რეცეპტსაც

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ჭანო

მეც არ მცალია...

ისე საინტერესოა იმ ფოთლებში რამე ნარცვლები ხომ არ უნდა იყოს გაკვეხებული-რაღაც ფუტურო "ზვიოზდოჩკაა"...

 

ამხანაგმა მიტხრა თრეველზე იყო-- რაღAც ქვეყანაში ხორცში ჩაშუშესო......

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

შეუერთდი განხილვას

თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...