Jump to content
Planeta.Ge

amanita cesarea

პლანეტელი
  • პოსტები

    4
  • შემოუერთდა

  • ბოლო ვიზიტი

amanita cesarea'ის მიღწევები

Newbie

Newbie (1/14)

  1. http://ciuperci.org/pics/014-Macrolepiota-Procera.JPG http://bartcentral.dommel.be/Fungi/Macrolepiota%20Procera.jpg http://www.floralimages.co.uk/images/macrolepiota_rhacodes_11e3.jpg წერეწო რუსულად гриб зоитик
  2. მე დარწმუნებით შემიძლია ვთქვა რომ ეგ ტყუილია. ეგ არის პეპსინზე რეაქცია და არა რომელიმე შხამზე. არიან შხამიანი სოკოები რომლებსაც ეგ ფწრმენტი ნაკლები აქვს. მე იმ ფრაზას კიდევ გავიმეორებ. არ არსებობს რაიმე საერთო ხერხი შხამიანი სოკოს გამოსავლენად. ერთადერთი ხერხია მისი ზუსტად ცნობა. ამას ჩვენს დისკუსიებში ვისწავლით და შემდეგ პრაქტიკაში განვახორციელებთ. ეხლა კი გთავაზობთ ერთ მეტად ლამაზ და ზადმიწევნით გემრიელ სოკოს. macrolepiota prossera ანუ წერეწო. ამ სოკოს ევროპაში ყველაზე მეტად ენდობიან.
  3. შემოდგომა ახლოვდება. ვისაც უყვარს უთოფო ნადირობა ალბათ დაინტერესდება ამ თემით. სოკო ბევრს გამორჩეულად უყვარს მაგრამ მათ შორის არიან ის ადამიანებიც ვისაც ეშინიათ.( მიზეზი გასაგებია, მოწამლვა)ისინი გამოსავალს ხელოვნურად მოყვანილი სოკოს ყიდვაში ნახულობენ მაგრამ ბევრი დამეთანხმება იმაში თუ რა განსხვავებაა ბუნებაში მოკრეფილ თუნდაც იმ ჯიშის სოკოთა შორის რომელიც ხელოვნურად მოყავთ.(ლაპარაკი აღარ მაქვს სხვა სოკოებზე) სოკოთი მოწამლვა მხოლოდ ერთ შემთხვევაშია შესაძლებელი, თუ შხამიან სოკოს მიირთმევთ.( სხვა შემთხვევა როგორიცაა ბოტულიზმი ან ძველი საკვებით მოწამლვა, იგივე წარმატებით შეიძლება მოიწამლოთ ბადრიჯნით წიწაკით და სხვა ისეთი დაკონსერვებული ბოსტნეულით რომელიც მიწასთან ახლოს იმყოფებოდა,( ისიც იმ შემთხვევაში თუ კარგად არ გარეცხეთ )საქართველოში მიკოტოქსიკოლოგია ცუდათ არის განვითარებული.ამ თემის წამოჭრა ჩემი აზრით დააინტერესებს მათ ვისაც ნამდვილი სოკოს გემო იციან. თემების დიფერენციაცია შესაძლებელია. გაუზიარეთ ერთმანეთს გამოცდილება. შევეკითხოთ ერთმანეთს ის რაც არ ვიცით და გვაინტერესებს.(არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად) ვისწავლოთ ერთმანეთისგან სოკოს ცნობა და დავიზღვიოთ თავი მოწამლვისაგან.
  4. შემოდგომა ახლოვდება. ვისაც უყვარს უთოფო ნადირობა ალბათ დაინტერესდება ამ თემით. სოკო ბევრს გამორჩეულად უყვარს მაგრამ მათ შორის არიან ის ადამიანებიც ვისაც ეშინიათ.( მიზეზი გასაგებია, მოწამლვა)ისინი გამოსავალს ხელოვნურად მოყვანილი სოკოს ყიდვაში ნახულობენ მაგრამ ბევრი დამეთანხმება იმაში თუ რა განსხვავებაა ბუნებაში მოკრეფილ თუნდაც იმ ჯიშის სოკოთა შორის რომელიც ხელოვნურად მოყავთ.(ლაპარაკი აღარ მაქვს სხვა სოკოებზე) სოკოთი მოწამლვა მხოლოდ ერთ შემთხვევაშია შესაძლებელი, თუ შხამიან სოკოს მიირთმევთ.( სხვა შემთხვევა როგორიცაა ბოტულიზმი ან ძველი საკვებით მოწამლვა, იგივე წარმატებით შეიძლება მოიწამლოთ ბადრიჯნით წიწაკით და სხვა ისეთი დაკონსერვებული ბოსტნეულით რომელიც მიწასთან ახლოს იმყოფებოდა,( ისიც იმ შემთხვევაში თუ კარგად არ გარეცხეთ )საქართველოში მიკოტოქსიკოლოგია ცუდათ არის განვითარებული.ამ თემის წამოჭრა ჩემი აზრით დააინტერესებს მათ ვისაც ნამდვილი სოკოს გემო იციან. თემების დიფერენციაცია შესაძლებელია. გაუზიარეთ ერთმანეთს გამოცდილება. შევეკითხოთ ერთმანეთს ის რაც არ ვიცით და გვაინტერესებს.(არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად) ვისწავლოთ ერთმანეთისგან სოკოს ცნობა და დავიზღვიოთ თავი მოწამლვისაგან.
×
×
  • შექმენი...