Jump to content
Planeta.Ge

მაკრომიკოლოგია ანუ მეცნიერება საჭმელი არასაჭმელი და შხამიანი სოკოების შესახებ


Recommended Posts

შემოდგომა ახლოვდება. ვისაც უყვარს უთოფო ნადირობა ალბათ დაინტერესდება ამ თემით. სოკო ბევრს გამორჩეულად უყვარს მაგრამ მათ შორის არიან ის ადამიანებიც ვისაც ეშინიათ.( მიზეზი გასაგებია, მოწამლვა)ისინი გამოსავალს ხელოვნურად მოყვანილი სოკოს ყიდვაში ნახულობენ მაგრამ ბევრი დამეთანხმება იმაში თუ რა განსხვავებაა ბუნებაში მოკრეფილ თუნდაც იმ ჯიშის სოკოთა შორის რომელიც ხელოვნურად მოყავთ.(ლაპარაკი აღარ მაქვს სხვა სოკოებზე) სოკოთი მოწამლვა მხოლოდ ერთ შემთხვევაშია შესაძლებელი, თუ შხამიან სოკოს მიირთმევთ.( სხვა შემთხვევა როგორიცაა ბოტულიზმი ან ძველი საკვებით მოწამლვა, იგივე წარმატებით შეიძლება მოიწამლოთ ბადრიჯნით წიწაკით და სხვა ისეთი დაკონსერვებული ბოსტნეულით რომელიც მიწასთან ახლოს იმყოფებოდა,( ისიც იმ შემთხვევაში თუ კარგად არ გარეცხეთ )საქართველოში მიკოტოქსიკოლოგია ცუდათ არის განვითარებული.ამ თემის წამოჭრა ჩემი აზრით დააინტერესებს მათ ვისაც ნამდვილი სოკოს გემო იციან. თემების დიფერენციაცია შესაძლებელია. გაუზიარეთ ერთმანეთს გამოცდილება. შევეკითხოთ ერთმანეთს ის რაც არ ვიცით და გვაინტერესებს.(არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად) ვისწავლოთ ერთმანეთისგან სოკოს ცნობა და დავიზღვიოთ თავი მოწამლვისაგან.
ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

შეუერთდი განხილვას

თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...