კონტენტზე გადახტომა


მაკრომიკოლოგია ანუ მეცნიერება საჭმელი არასაჭმელი და შხამიანი სოკოების შესახებ


  • თქვენ არ შეგიძლიათ გამოეხმაუროთ ამ თემას
ამ თემაში საპასუხო პოსტი არაა

#1 amanita cesarea    ნიკის ჩასმა

  • პლანეტელი
  • 4 წერილები:
რეპუტაცია: 1
პოზიტიური

დაწერილია 08 July 2010 - 05:23 PM

შემოდგომა ახლოვდება. ვისაც უყვარს უთოფო ნადირობა ალბათ დაინტერესდება ამ თემით. სოკო ბევრს გამორჩეულად უყვარს მაგრამ მათ შორის არიან ის ადამიანებიც ვისაც ეშინიათ.( მიზეზი გასაგებია, მოწამლვა)ისინი გამოსავალს ხელოვნურად მოყვანილი სოკოს ყიდვაში ნახულობენ მაგრამ ბევრი დამეთანხმება იმაში თუ რა განსხვავებაა ბუნებაში მოკრეფილ თუნდაც იმ ჯიშის სოკოთა შორის რომელიც ხელოვნურად მოყავთ.(ლაპარაკი აღარ მაქვს სხვა სოკოებზე) სოკოთი მოწამლვა მხოლოდ ერთ შემთხვევაშია შესაძლებელი, თუ შხამიან სოკოს მიირთმევთ.( სხვა შემთხვევა როგორიცაა ბოტულიზმი ან ძველი საკვებით მოწამლვა, იგივე წარმატებით შეიძლება მოიწამლოთ ბადრიჯნით წიწაკით და სხვა ისეთი დაკონსერვებული ბოსტნეულით რომელიც მიწასთან ახლოს იმყოფებოდა,( ისიც იმ შემთხვევაში თუ კარგად არ გარეცხეთ )საქართველოში მიკოტოქსიკოლოგია ცუდათ არის განვითარებული.ამ თემის წამოჭრა ჩემი აზრით დააინტერესებს მათ ვისაც ნამდვილი სოკოს გემო იციან. თემების დიფერენციაცია შესაძლებელია. გაუზიარეთ ერთმანეთს გამოცდილება. შევეკითხოთ ერთმანეთს ის რაც არ ვიცით და გვაინტერესებს.(არავინ მოგატყუოთ რომ რაიმე ხერხი არსებობს შხამიანი სოკოს გამოსავლენად) ვისწავლოთ ერთმანეთისგან სოკოს ცნობა და დავიზღვიოთ თავი მოწამლვისაგან.





1 მომხმარებელი კითხულობს თემას

0 მომხმარებელი, 1 სტუმარი, 0 ანონიმი მომხმარებელი