Jump to content
Planeta.Ge

სანელებლები- რა? სად? რამდენი?


Recommended Posts

აი სად ვიპოვე კიდე ბაძიანი-დღეს დილას

http://s43.radikal.ru/i099/1004/9a/e7970de5f2c2.jpg

 

გემოში ვერაფერი შევატყვე-მთელი ფილა სინჯვაში შემომეჭამა:(

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

  • 2 weeks later...
T_A_T

ბადიანი ქვია მაგას

რუსულად ქვია - анис

анисовая водка - ვიცი ( ჩემთვის საზიზღარი გემო აქ) ფრანგებს უყვართ, აპერიტივად ხმარობენ ამ სასმელს.

ბავშმა ჩმომიტანა ეს "ბადიანი" - რაში ვიხმარო არ ვიცი, დევს და ყარს თავისთვის :)

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

აი ეს ვიპოვე

Применение:

Анис, anise. Специи и пряности

 

В кулинарии используют молотые плоды, которые обладают освежающим, пряным ароматом и сладковатым вкусом. Чаще всего анис добавляют в пироги, печенье, пряники, оладья, кексы, применяют для приготовления блюд из молока (молочные и фруктовые супы), овсяную кашу, сладкие блюда из риса, пудинги, фруктовые салаты, кремы и торты. Своеобразный вкус придает овощам - свекле, краснокочанной капусте, огурцам и моркови -, а также фруктовым компотам, в особенности из яблок, слив и груш.

 

Анис придает рыбе ясно выраженный пряный аромат и улучшает ее вкус; благодаря сильным антиокислительным свойствам препятствует "ржавлению". Употребляют анис при приготовлении сырной закваски, солении огурцов, а также для ароматизации напитков, хлебобулочных и кондитерских изделий.

 

В кулинарии в основном используют семена, чаще в молотом виде. Многие национальные кухни используют анис при квашении капусты. Гармонично сочетается аромат пряности с запахом и вкусом яблок. Эту особенность использовали на Руси, приправляя анисом моченые яблоки. За рубежом молотые семена добавляют в тесто, овощные и крупяные блюда.

http://ukrspice.kiev.ua/special/anise.html

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

  • 1 month later...

ჯანჯაფილი, იგივე კოჭა, ერთ–ერთი სუნელია (რუსულად Имбирь, ინგლისურად Ginger), იგი წარმოადგენს მცენარე Zingiber officinale–ის გამხმარ ფესვს .

 

http://www.hemroidharry.com/images/ginger.jpg

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

ჯანჯაფილი მგონი მარტო ცხობაში გამოიყენება ხომ?

არ გამიგია ხორცთან

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

არ გამიგია ხორცთან

მე გამიგია და მიჭამიაც კიდევ :)

ინგა ქვია გერმანულ-ინგლისრუს სივრცეში.

მწარე და ამასთან ძალიან არომატიულია, კოქტეილებიდან დაწყებული ხორცეულის ჩათვლით ყველგან გამოიყენება.

ეხლახანს გავაკეთე ქათმის ხორცისგან ინდური კერძი, საცივს საკმაოდ ჩამოგავდა :+:

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

კოწახური სუნელად ითვლება?

სუნელად არა, ინგრედიენტად კი (კენკრად(თუ არ ვცდები) :) )

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

მოდი მაშინ უკლებლივ ყველა სუნელი ჩამოვწეროტ!

ერტხელ და სამუდამოდ:)

მერე დავუყვეთ და მივაწეროთ კომენტარები

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

მოდი მაშინ უკლებლივ ყველა სუნელი ჩამოვწეროტ!

ერტხელ და სამუდამოდ:)

მერე დავუყვეთ და მივაწეროთ კომენტარები

ეს ისე 500-მდე ავა :)

 

ბაჰარი, დუშისტი (Pimenta officinalis (ბარში გავრცელებული), Pimenta officinalis მთაში)-Ямайский перец, Пимента двудомная, Перец душистый, Перец гвоздичный -Allspice, Jamaica pepper, Myrtle pepper, Pimento, Newspice

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/pime_01.jpg

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/pime_04.jpg

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

ბადიანი(Fructus Anisi stellati)- Star anise, Indian anise, Chinese anise, Badian anise -Бадьян, Звездчатый анис

 

------

 

Herba Alii ursini-Дикий чеснок, Лук медвежий, Чеснок медвежий; Черемша-Bear’s garlic, Ramson, Wild garlic

 

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/alli_06.jpg

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/alli_40.jpg

 

წიწაკა, წითელი წიწაკა

 

------

მამულა(Herba Artemisiae) - Чернобыльник, Полынь обыкновенная-Mugwort

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/arte_03.jpg

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/arte_20.jpg

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

წიწაკები არ გვინდა-ცხადია ყველა სპეციაა და სხვადასხვა რეგიონში სხვადასხვაა და სახელებიც ოხრადაა( მაგალითAდ ჩილის რომელიღაცა სახეობას ქვია ჩვენთAნ ბულგარული წიწაკა)

 

1) -ბადიანი

2) ვანილი

3) მიხაკი

4)დარიჩინი

5)ზაფრანა

 

 

აქ გავიჭედე-ზოგი მეუბნება რომ ზაფრანა სხვაა და ყვიტელი ყავვილი სხვა..ზოგი კი ერტიდაიგივეა-ვო :user:

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

5)ზაფრანა

 

 

აქ გავიჭედე-ზოგი მეუბნება რომ ზაფრანა სხვაა და ყვიტელი ყავვილი სხვა..ზოგი კი ერტიდაიგივეა-ვო :user:

ზაფრანი სხვა ყოლო ყვითელი ყვავილი სხვა :)

ყვითელი ყვავილი არის ზაფრანის იმიტატი, ანუ იაფი "შემცვლელი".

ზარფანი არის ყველაზე ძვირი სანელებელი - 6-9 ევრო გრამი(ხარისხის მიხედვით)

http://uciteljska.net/kvizi/HotPot/naravoslovje/znanilci/zafran.jpg

 

http://imghost.indiamart.com/data1/F/F/MY-195551/crocus-250x250.jpg

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

უცხო_პლანეტელი

აქ სუნეელბს ვყიდულობ ერტიდაიგივე კაცტან სადგურზე( 2005 ში მიმასწავლეს მეზობელფორუმზე)--აფსოლუტურად ყველაფერი აქვს-ხოდა ეგ ყვიტელი ყვავილიც ხომ უდევს დიდი ტომრით,. და ეგ წიტელი ზაფრანა პაწაწულა -გეროინივით პაკეტებიტ..უწერია ინდური ზაფრანაო:)) ერტი ფასი უნდა ვკიტხო და ვიყიდო-მაინტერესებს განსხვავება.

 

კაი და უცხოსუნელი რა პონტია?

ლინკი
სოციალურ ქსელებში გაზიარება

შეუერთდი განხილვას

თქვენ შეგიძლიათ შექმნათ პოსტი ახლა და დარეგისტრირდეთ მოგვიანებით. თუ თქვენ გაქვთ ანგარიში, გაიარეთ ავტორიზაცია რათა დაპოსტოთ თქვენი ანგარიშით.

Guest
ამ თემაში პასუხის გაცემა

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • შექმენი...