←  კულინარია

Planeta.Ge

»

ფრინველის ხორცისგან

Guest_ჭანო_* 12 Dec 2009

მოკლედ საცივს ყველა თავისებურად აკეთებს, იქნებ აქ მოვუყაროთ თავი, ვინ როგორ აკეთებ.
გამოხმაურება

- ის სურათები MR:RAZIEL 12 Dec 2009

ჩემთან მაგალითად დედაჩემი ძაან მაგარ საცივს აკეთებს
მიუხედავად იმისა რომ მე დიდად არ ვგიჟდები მაგის გაკეთების დროს ყველაზე მეტს მე ვეწამები რადგან ნიგოზს უბრალოდ მანქანაში არ ატარებს თითოეულ მათგანს ხელით ხეხავს (მე ვხეხავ ტოისწ) რომ ფქვილივით წვრილი იყოს და მასე გაცილებით გაცილებით უფრო მაგარი გამოდის მაგრამ ძალიან რთულია და დიდი ნერვებია საჭირო ნიგვზის გასახეხად
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 13 Dec 2009

MR:VEGA
იქნებ რეცეპტი დასტყიო, ხვალ სტუმრები მომდის და უნდა მოვამზადო
გამოხმაურება

- ის სურათები MR:RAZIEL 13 Dec 2009

ჭანო
ინდაურის საცივის გაკეთებას აპირებ?
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 13 Dec 2009

გამოხმაურების ნახვაRAZIELს ციტატა(დაპოსტვის დრო 13th December 2009 - 04:17 AM):

ინდაურის საცივის გაკეთებას აპირებ?
ქათმის, მაგრამ დიდი განსხვავება არა ამ შემთხვევაში :))
გამოხმაურება

- ის სურათები MR:RAZIEL 13 Dec 2009

ჭანო
თუ გსურს რომ მართლა ძაან მაგარი გამოვიდეს ერთი ვიცი რომ ნიგოზი ან უნდა გახეხო ან ისე უნდა დაფქვა რო სულ ფქვილივით იყოს ეგრე ფერიც კი სხვანაირი აქ ვიდრე გატარებულზე
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 13 Dec 2009

გამოხმაურების ნახვაRAZIELს ციტატა(დაპოსტვის დრო 13th December 2009 - 04:25 AM):

ნიგოზი ან უნდა გახეხო ან ისე უნდა დაფქვა რო სულ ფქვილივით იყოს ეგრე ფერიც კი სხვანაირი აქ ვიდრე გატარებულზე
მე ბლენდერში ვაპირებ, საკმაოდ წვრილად ფქვის და შემდეგ ვცრი.


ისე ბევრმა არ იცის რომ ყვითელი ყვავილი და ზაფრანი სულ სხვა საკაზმია.
ზაფრანი ყველაზე ძვირი საკაზმია ერთი გრამი 4-9 ევრომდე ღირს. ხოლო ვითელი ყვავილის ზაფრანის იმიტატად იყენებენ.
გამოხმაურება

- ის სურათები MR:RAZIEL 13 Dec 2009

ჭანო
როგორც ვიცი არც ყვითელი ყვავილია იაფი ყოველ შემთხვევაში სხვა სანელებლებთან და სუნელებთან შედარებით
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 13 Dec 2009

გამოხმაურების ნახვაRAZIELს ციტატა(დაპოსტვის დრო 13th December 2009 - 04:35 AM):

როგორც ვიცი არც ყვითელი ყვავილია იაფი ყოველ შემთხვევაში სხვა სანელებლებთან და სუნელებთან შედარებით
ყითელი ყვავილი ძალიან იაფია, დეროკაციულ ყვავილადაც კი იყენებენ ევროპაში :))
გამოხმაურება

- ის სურათები T_A_T 13 Dec 2009

საცივზე იბაასეს იმედზე რომ საფიხვნო ქონდა გადაცემა კაშიას იქ..დიეტოლოგები ისტორიკოსები და მედიკები იყვნენ..ტიბეტშიც ცოდნიათ და მოკლედ რა ხდება-მაინცდამაინც ამ დროს( ზამტარში) მაინცდამაინც ინდაურის, მიხაკ დარიჩIნ ხახვ -ებით მოკლედ კლასიკური ვერსია საცივის ყოფილა დოპინგი, მტელი წელი მერე იმუნიტეტი გაქვს წესრიგში და წამალიაო ფაქტიურადო!
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 06 Feb 2010

მოკლედ რეცეპტს არავინ მიმხელთ?
გამოხმაურება

- ის სურათები Saturn 06 Feb 2010

ჭანო

გამოხმაურების ნახვაchanoს ციტატა(დაპოსტვის დრო 13th December 2009 - 04:28 AM):

ზაფრანი ყველაზე ძვირი საკაზმია ერთი გრამი 4-9 ევრომდე ღირს
სერიოზულად? ზაფრანის ბიზნესი ხო არ დავატრიალოთ? ჩვენ აქედან გამოგიგზავნით და შენ გაყიდე :D:

გამოხმაურების ნახვაchanoს ციტატა(დაპოსტვის დრო 6th February 2010 - 04:57 AM):

მოკლედ რეცეპტს არავინ მიმხელთ?
მე გაგიმხელ :user:

ციტირება

საცივი
საჭირო მასალა:

ქათამი ან ინდაური - 1 ცალი
ნიგოზი - 500 გრამი
ხახვი - 5 თავი
მიხაკი - 4 ცალი
დარიჩინი - 1 ჩაის კოვზი
ქინძი - გემოვნებით
ნიორი - 4 კბილი
წიწაკა - გემოვნებით
ზაფრანა - 2 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:გასუფთავებული, გარეცხილი ფრინველი ქვაბში მოვათავსოთ, დავასხათ წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და ნახევრად ვხარშოთ. მერე ამოვიღოთ წვენიდან, თუნუქის ფურცელზე და შევდგათ აირღუმელში შესაწვავად. ბულიონს მოვხადოთ ცხიმი და მასში მოვშუშოთ ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ხახვი. შუშვის დროს დავამატოთ ბულიონიდან მოხდილი ცხიმი და თან ვურიოთ რომ არ დაიწვას. როცა ოდნავ ვარდისფერს მიიღებს, ჩავასხათ ბულიონში. ნიგოზი ხორცსაკეპ მანქანაში ორჯერ გავატაროთ.

ყვითელი ყვავილი ზაფრანა კარგად დავნაყოთ მარილთან ერთად, ჩავანაყოთ ნიორი, ავერიოთ ნიგოზში და ხელით ვსრისოთ, სანამ საკმაო რაოდენობის ზეთს არ გამოვხდით. ცალკე დავნაყოთ ნიგოზთან ერთად უცხო სუნელი, დარიჩინი, მიხაკი, ქინძის მარცვლები, წიწაკა.

ყველაფერი ეს გავხსნათ თბილ ბულიონში, კარგად მოვურიოთ, გავატაროთ საცერში და დავდგათ ნელ ცეცხლზე მოსახარშად.

ორი კვერცხის გული გავხსნათ ერთ სუფრის კოვზ ძმარში და როცა საცივი თითქმის მზად იქნება, ნელა ჩავასხათ და თან სულ ვურიოთ, არ აგვეჭრას. ადუღებამდე ჩავაწყოთ შიგ ნაჭრებად დაჭრილი შემწვარი ინდაური ან ქათამი და წამოდურებისთანავე გადმოვდგათ ცეცხლიდან. როცა მაზად იქნება, საცივი ამოვიღოთ ლანგარზე და სუფრაზე მიტანის წინ მოვასხათ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი.
გამოხმაურება

Guest_ჭანო_* 06 Feb 2010

გამოხმაურების ნახვაSaturnს ციტატა(დაპოსტვის დრო 6th February 2010 - 01:54 PM):

სერიოზულად? ზაფრანის ბიზნესი ხო არ დავატრიალოთ? ჩვენ აქედან გამოგიგზავნით და შენ გაყიდე 056.gif
ერთი პერიოდი ვიფიქრე მაგაზე, მაგრამ მის მოყვანას დიდი ტერიტორია უნდა და საკმაოდ ცოდა მოდის, რაც მის ფასს აძვირებს :user:

გამოხმაურების ნახვაSaturnს ციტატა(დაპოსტვის დრო 6th February 2010 - 01:54 PM):

მე გაგიმხელ 096.gif
მადლობა
გამოხმაურება

- ის სურათები Saturn 07 Feb 2010

გამოხმაურების ნახვამალინას ციტატა(დაპოსტვის დრო Feb 6 2010, 08:40 PM):

ძირს ფრინველი :))
გაუშვი იფრინოს :))
გამოხმაურება